Najzanimljiviji sajt Balkana


Beskucnik u engleskoj zaradi ogorman novac

Kao navodi šef odeljenja za zaštitu životne sredine Vulverhemptona, Stiv Evans, tamnošnje vlasti se bore sa "poplavom" lažnih prosijaka i beskućnika...Evans je navodi da da jedan beskućnik u jednom danu može zaradi 500 funti (oko 640 €), što je na godišnjem nivou blizu 130.000 funti ili ti 167.000 evra!

Ova cifra koju zaradi engleski beskućnik je samo 15.400 evra manje od godišnje plate premijera Velike Britanije, Dejvida Kamerona.!

Dobrodušni i naivni građani rado udele koju funtu prosjacima, od kojih su mnogi tek prevaranti koji imaju dom, a koji novac potroše uglavnom na alkohol - kaže Evans i dodaje:

"U centru grada Vulverhemptona imamo ljude za koje sam uveren da su profesionalni prosjaci koji mnogo zarađuju varajući ljude. To je nedopustivo." kaže Evans šef odeljenja životne sredine.

Zbog lažnih prosjaka ugroženi su i pravi beskućnici.

"Brine me će da ovakav tip publiciteta odvratiti ljude od davanja novca. Neki od nas zaista trebaju novac, ne za alkohol, već da bismo imali što jesti. Prava je sramota što nekolicina prevaranata daje lošu sliku o nama" izjavio je jedan 28-godišnji prosjak za Telegraph, koji nije hteo otkriti svoj identitet.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1