Najzanimljiviji sajt Balkanatraktor bez vozaca budućnost poljoprivrede

Kompanija iz Rusije "Cognitive technologies" izradila je prvi traktor bez vozača i na daljinsko upravljanje.Testiranja su počela na poljima Tatarstana.!....

Prvi traktor na daljinsko upravljanje koji je razvila kompanija "Cognitive technologies" opremljen je računarskom jedinicom, navigacionim senzorima GLONASS i GPS i softverskim i hardverskim sistemom kompjuterskog vida.

Pomoću svega toga vozilo -traktor, može samostalno digitalno da obrađuje površinu zemljišta.

"Sama sposobnost ovog traktora budućnosti da radi poljoprivredne mašine je stabilan u uslovima slabe vidljivosti, uključujući i noću, predstavlja ozbiljnu konkurencijsku prednost nad ostalim traktorima" izjavila je Olga Usov inžinjer (vidne) kognitivne tehnologije

Prema rečima inženjera kompanije, tehnika omogućava da se sa visokom preciznošću otkrivaju opasni predmeti, odrede dimenzije i koordinate za mapiranje. Na primer, objekte veličine 10 do 15 centimetara traktor detektuje na udaljenosti od 15 do 20 metara.

Ukupna cena svih hardvera i softvera još nije poznata, ali se navodi da cena neće preći 15% od cene traktora.

Zahvaljujući transportu na daljinsko upravljanje i sistemu kompjuterskog vida, poljoprivredna domaćnstva u Rusiji mogu značajno da povec´aju svoj profit, jer tehnika te vrste može da radi tokom čitavog dana.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala