Najzanimljiviji sajt BalkanaCaloRieco uređaj koji meri kolirja u vašem tanjiru
Ako imate problema sa dijabetesom, važno je znati šta i koliko jedete. Zbog toga je multinacionalna kompanija “Panasonic” razvila i osmislila zanimljiv uređaj "CaloRieco" - uređaj za merenje kalorija u hrani. ....U današnje vreme kalorije možemo brojati i putem aplikacija na pametnim telefonima, ali dobijene vrednosti nisu toliko baš pouzdane.

Kako bi se saznala (prava) nutritivna vrednost obroka na (vašem) tanjiru, korisnik treba da stavi hranu u ovaj zanimljivi uređaj "CaloRieco", te pritisne dugme na poklopcu.

Za 10 sekundi uređaj će izmeriti ukupan broj kalorija u obroku koji se nalazi u tanjiru
"CaloRieco" je visokotehnološki uređaj koji koristi tehnologiju refleksije svetlosti za određivanje nutritivnih vrijednosti bilo koje vrste hrane (osim supa i tamnih jela), kao i precizne procene kalorija.!


Brojač kalorija može se putem aplikacije povezati sa pametnim telefonom i poslati korisnicima podatke o analiziranoj hrani, te da dobijenim nutrivnim vrednostima mogu pristupiti kad god zatreba korisniku

Iz "Panasonica" navode da je njihov uređaj usmeren na korisnike koji su na dijeti i dijabetičare.

Nažalost, potencijalni korisnici moraćete čekati i nekoliko godina da bi dobili svoj primerak "CaloRieca", jer je uređaj, predstavljen na godišnjem sajmu tehnologije CEATEC u Tokiju, samo prototip.

A kako  funkcioniše ovaj zanimljivi uređaj pogledajte u videu:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala