Najzanimljiviji sajt Balkana
Futurističke čarape je dizajnirala i napravila firma Ministry of Supply (MoS),ova fimra je poznata i po antibakterijskoj košulji sa regulacijom temperature Apollo 2. Sada su osmislili nešto potpuno novo i zanimljivo čarape Atlas......

Uz pomoć ovih čarapa koje obećavaju prijatnu temperaturu stopala će takođe nestati i neprijatan miris čarapa odnosno vaših stopala.Sve zahvaljujući karbonizovanoj kafi koja je ubačena u čarape vaša stopala će mirisati na kafu.

Čarape "od kafe" napravljene  su od mešavine pamuka,recikliranog poliestera i karbonizovane kafe koja filtrira i upija znoj i neprijatne mirise. Iz kompanije MoS-a navode da čarape budućnosti rade na istom principu kao filteri za vodu.

Karbonizovana kafa privlači molekule,prečišćava ih i vraća po novu dozu znoja. Kafa je podvrgnuta farmaceutskom procesu uklanjanja ulja i mirisa, a zatim se ubacuje u poliester.Laboratorijski testovi pokazali su kako je ova metoda upijanja znoja i neugodnih mirisa tri puta efikasnija od običnog pamuka.

Osim kafe, MoS je iskoristio i tehnologiju koja se koristi pri proizvodnji ortopedskih pomagala, kako bi osigurali što bolju ventilaciju i udobnost stopalima. Čarape sa mirisom kafe će se prodavati po ceni od 20 evra za dva para.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala