Najzanimljiviji sajt BalkanaČarls Ozborn neprestano štucanje

Čarls Ozborn iz Ajove rođen 1894.godine je u svojih 97 godina života štucao gotovo punih 68 godina. Počev od 1921 godine sve do svoje smrti 1991.godine...

I ako je suditi po "Ginisovog knjizi rekorda“, on je ostao apsolutni svetski rekorder u štucanju!

Sve je počelo 5 juna 1922. godine, kada je Čarls spremajući se da je iseče, kačio svinju tešku više od 150 kilograma ona je pala pri podizanju .Kako je objasnio Čarls, u tom trenutku ništa nije osetio, ali mu je lekar kasnije rekao da je tom prilikom povredio sićušan krvni sud u mozgu.

Posledica toga bila je povreda malog dela mozga koji je odgovoran za štucanje, rekao je dr Terens Entoni, koji je lečio Ozborna pri kraju njegovog života.

Na samom početku, Ozborn bi, u proseku, štucnuo 40 puta u minutu. Kako su godine prolazile, taj broj se smanjivao, pa je u jednom trenutku štucao po 20 puta u minutu, sve dok iznenada u poslednjoj godini njegovog života štucavica nije potpuno prestala.

Procenjeno je da u životu štucao više od 430 miliona puta.!

Čarls Ozborn naučio je da živi s ovom neprijatnošću – lekari klinike "Mejo“ objasnili su mu kako da "priguši" zvuk štucanja, a taj metod podrazumevao je pažljivo disanje između štucanja.

Interesantno, to nije posebno ometalo njegov život. Ženio se dva puta i imao osmoro dece, a jedini veći problem bilo je gutanje hrane u poznom dobu, kada je pasirao sve namirnice.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala