Najzanimljiviji sajt Balkana



ODMOR NA POSLU
65-godišnji nemac iz grada Mendena poslao je oproštajni e-mail i to svojim kolegama i to ukupno njima 500.I to na dan kad je odlazio u penziju. Ako pogledamo nije to ništa toliko čudno za nekoga ko je bio zaposlen 38 godina .

Ali ovaj nemac je mailom svim svojim kolegama objasnio kako zadnjih 14 godina zapravo ništa nije radio.

 U e mailu ovog  državnog službenika koji je procureo u nemačku javnost,stoji kako je zaradio 745.000 evra gotovo ne radeći ništa u svojih osam sati posla.

Ovaj nemački službenik je rekao "Od 1998. godine sam radio ovde,a da zapravo nisam bio tu.Tako da ću biti dobro pripremljen za mirovinu. Pozdrav", stoji u njegovom e mailu.

Ovaj 65-godišnjak što je zanimljivije čak nije ni dobrovoljno otišao u penziju već je saznao da se njegovo radno mjesto ukida zbog rezanja troškova.

Ovakav propust u njemačkoj administraciji gde je službenik primao platu 14 godina za posao koji nije obavljao,Ovakava posao je mnogo sramotan je za Njemačku koja poziva na mere štednje u današnje vreme i ekonomsku krizu.


Zanimljivo je i kako je neimenovani muškarac bio zaposlen u Državnom geodetskom zavodu od 1974. godine, a za svoj nerad optužio je opštinske vlasti zbog stvaranja neeefikasnosti i paralelnih struktura.

A priznao je kako je tokm svoje "karijere" zaposlio još jednog geodeta koji takođe nije apsolutno ništa radio. Dodao je kako nije imao dobre instrumente za rad, a ni računar mu nije radio ispravno tako da nije mogao obavljati svoj posao

Gradonačelnik  Mendena je bukvalno podivljao je kad je vidio e-mail ovog neimenovanog državnog službenika, a medijima je izjavio i kako taj zaposleni tokom 38 godina rada nije podnio niti jednu žalbu iz koje bi se moglo videti kako nema uveta za svoj rad.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar



Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala