Najzanimljiviji sajt Balkanacoco loko čoko prah koji vam daje energiju
U SAD od pre par nedelja može se kupiti čokoladni prah za ušmrkavanje, koji može obnoviti vašu energiju, reč je o čoko prahu naziva "Coco Loko"...

"Coco Loko" je mešavina kakao, praha i sastojaka koji se obično nalaze u energetskim pićima. I korišćenje "čoko praha za ušmrkivanje" je legalno, jer u njemu nema droge!

Odnosno čoko prah upotpunosti "odrađuje" posao jer brzo obnavalja vašu energiju piše britanski "The Sun" "Coco Loco"-a čokoladni prah za ušmrkavanje je osmislio 29-godišnji Nik Anderson, koji je vlasnik firme Legal Lean.

Jedna "doza" Coko Loco-a može da vam da brz priliv energije koji traje od 30 minuta do jednog sata.  i tom prilikom se organizmu  podiže nivo endorfina, navodno bez posledica.

Naravno, doktori su odmah izrazili svoju zabrinutost te su izjavili da nije bezbedno šmrkati čokoladu.

Njegov proizvod je okaraktersian kao sigurnija, legalna verzija sirupa za kašalj koji je u Americi poznat pod imenom "purple drank", a čija uloga je da oslobodi od stresa i opusti mozak.

Za razliku od tog sirupa, "Coco Loko" ima potpuno drugačiju namenu. Uz kakao prah, on sadrži i ginko bilbou, taurin i guaranu.

Čokolada za šmrkanje nije nov fenomen. Evropski klaberi četo koriste sirov kakao kao alternativu težim stimulansima, a belgijski proizvođač čokolade Dominik Persun je 2007. izazvao velike polemike kada je lansirao spravu za ušmrkavanje kakao praha.

Lekari upozoravaju da taurin i guarana podižu krvi pritisak i izazivaju pojačano lupanje srca, a ističu i da kada se ovi sastojci unose direktno kroz nos, posledice mogu biti značajne.

"Prvo nejasno je koliko od svakog sastojka se apsorbuje kroz nazalnu membranu. Drugo kada se čokolada pomeša sa vašom sluzi iz nosa, može da blokira sinuse "rekao je doktor Endrju Lejn.

Proizvod nije odobren od strane američke komisije za hranu i lekove jer još nisu sigurni kako da ga okarakterišu.

Kutija "Coco Loko" čokoladnog praha za ušmrkavanje u SAD-u košta oko 24,99 dolara ili kada je na akciji za oko 19$

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala