Najzanimljiviji sajt Balkana

alergičan čovek
Piter Lojd (42) iz Kardifa u Velikoj Britaniji boluje od vrlo retkog poremećaja kojki se stručno naziva elektromagnetska hiperosjetljivost (EHS).Tako se Piter mora  kloniti zvog svoje veoma neobične i retke bolesti...

televizije, telefona, cd uređaja, interneta, WiFi-ja struje..
Inače prve simptome EHS bolesti Piter je otkrio sredinom dvadesetih godina života kada je imao 25 godina

"Zamaglilo bi mi se u glavi nakon gledanja u erkan računara i više ne bi mogao razmišljati normalno", izjavio je britanski Daily Mail Lloyd.
 "Pronašao sam neke članke koji su opisali moje simptome te sam otkrio što sam više mogao o elektromagnetskoj hiperosjetljivosti. Kako je vreme prolazilo, shvatio sam da sam sve osetljiviji na uređaje.Prvo sam mislio da ću moći da se nosim sa time, ali stanje se pogoršavalo. Počele su strašne glavobolje" ispričao je Piter.

Tako danas Piter ne može da hoda i retko kada napušta svoju stolicu. Kada mu u posetu dođu prijatelji, sve uređaje i satove moraju da ostave napolje.Piter čak ne sme da koristi ni struju za grejanje niti rasvetu u kući, zbog čega vodu greje na šporetu i živi uz svetlost sveća.

Njegovo stanje postupno se pogoršavalo tako da trenutno ne može niti hodati. Povrh toga, peti mu izbacivanje na ulicu, jer njegov stanodavac želi da Lloyd greje stan, što ovaj ne može učiniti, jer ne sme korisititi električnu grejalicu radi opasnosti po zdravlje.

Lloyd se bori za to da ga se premesti u drvenu kolibu negde na osami, kako mu se stanje ne bi pogoršalo do krajnjih granica. Gosti mu u stan ulaze tako da sve električne uređaje ostavljaju van kuće. On sam ne sme izaći na ulicu, jer čak i izlaganje WiFi signala za njega moglo biti pogubno.

Godine 1994. EHS je prvi put prepoznat kao poremećaj, a Švedska je već 2002. godine priznala taj poremećaj kao telsnu nesposobnost kod čoveka.A  Kanada je to učinila 2007. godine, a Evropska unija dve godine kasnije.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala