Najzanimljiviji sajt Balkanacrkva u kojoj se klanjaju alkoholu
Moto "crkve alkohol " u predgrađu Johanesburga u Južnoafričkoj republici poznatoj kao Gabola Church of International Ministries, gde reč "gabola" znači alkohol je: "Slava Bogu, dodajte alkohol"!.... U ovoj crkvi se tokom službe obavezno pije alkohol ...a se vernici ohrabruju da piju alkohol i van crkve.

afrički kontinent je poznat po veoma veliom broju nekonvencionalnim crkava i kontroverznim sveštenicima koji na razne načine privlače vernike.

Tako je zabeleženo da je jedan od sveštenika lečio svoje vernike sprejom za insekte, dok je drugi pio motorno ulje. Ipak,ova "alkohol crkva" je prva crkva koja je odabrala alkohol kao objekat poštovanja.

Krštenja u ovoj crkvi se obavljaju "u moru" alkohola. A alkohol se konstantno pije tokom službe, a vernici većinom piju pivo i viski.

Glavni sveštenik je Cieci Makiti, koji kaže da ima dobar razlog zašto je odabrao baš alkohol za svoju crkvu. Naime, njegova crkva prihvata alkoholičare koje su odbile druge, tradicionalne crkve. On im pruža sigurno mesto gde mogu piti i "komunicirati sa Bogom"?!.

"I dok mnoge crkve propovijedaju protiv pijanica, kod mene su svi dobrodošli. Ova moja Crkva je mesto gde dolaze ljudi koji ne žele da ih osuđuju zato što su alkoholičari. Mesto gde mogu piti, a da ih pritom niko ne osuđuje", kaže Makiti.

Makiti je crkvu osnovao prije dva meseca i već ima preko 500 "vernika", a krstio je više od 2.000 ljudi.?! Ovaj sveštenik želi da se njegova crkva proširi na celu Južnu Afriku.

"Dakle, ako pijete pivo, bićete kršteni u pivu. Veoma jednostavno. U ovoj crkvi se molimo za piće pre nego ga popijemo, isto kao što to čine drugi vernici pred jelo. Mi se ovde međusobno poštujemo, nema nikakve osude", kaže Makiti. Svi vernici ove crkve su trenutno muškarci, ali Makiti kaže da postoji razlog za to.

"Ne primamo žene, jer naši vernici dosta piju, a onda ne možemo kontrolisati njihovo ponašanje i ne želimo da dođe do neprijatnih scena. Možda nekada dopustimo i ženama članstvo, ali za sada ne", kaže Makiti.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala