Najzanimljiviji sajt Balkana
U Pivi će se i ove godine održati jedno čudno i neobično takmičenje koje će prirediti vlasnici etno sela "Montenegro" iz Brezne, takmičenje u odmaranju pod istim sloganom "Ima ljeba bez motike" ili  prostije rečeno "takmičenje u lenčarenju"....


Svi zainteresovani „džabalebaroši“ mogu da se prijave za takmičenje koje će se u ovom etno selu održati 30. avgusta.

Pobednik će dobiti nagradu u iznosu od dve stotine evra.

"Propozicije su jasne - takmičaru je dozvoljeno da pije vodu i da uzima hranu, ali nije dozvoljeno da ustaje sa mesta odmaranja bez obzira na povod, pa makar to bile i fiziološke potrebe.Takmičar koji izdrži najduže da odmara u hladovini je pobednik a novčanu nagradu je obezbedila firma ‘Fidija’ iz Podgorice”, rekao je vlasnik etno sela Mikonja Blagojević

Uz to je Blagojević  dodao da je za takmičare koji dođu iz inostranstva obezbeđen smeštaj po niskim cenama.Pored novčane nagrade, oni koji osvoje prva tri mesta dobiće medalje “Ima ljeba bez motike”, a organizatori planiraju još zanimljivih nagrada.

"Pozivamo sve političare, doktore i ostale dokone tamičare da dođu i uzmu pare bez muke", poručuje Blagojević.

Ali da nije lako osvojiti prvu nagradu, pokazali su prošlogodišnji takmičari jer je njih četvoro nakon 24 sata lenčarenja odlučilo da podeli nagradu, pošto se njihovom odmaranju nije nazirao kraj.

Nikšićani Gorana Mićović, Ivan Petrušić i Žarko Simović i Podgoričanin Marko Đurović su prošle godine poneli laskavu titulu najvećih "džabalebaroša".
izvor.b92

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala