Najzanimljiviji sajt Balkana
Svima nama poznati animirani junaci iz detinjstva Tom i Džeri ,mačka i miš koji su bili neizostavan deo detinjstva generacija klinaca širom sveta su proslavili svoj 73. rođendan!Mora se priznati da je ovo je jedan od....

najboljih i najpopulranijih crtani filmova na svetu tj. crtani film za sva vremena !

Autori cratnih junaka obožavanih širom sveta su bili Vilijam Hana i Džozef Barbera,ovaj autorski tim je stvorio crtani film za sva vremena.Dok su avanture mačka Toma i miša Džerija i njihovo komično nasilje koje je vremenom postalo popularno.Toliko da ih je časopis Time uvrstio među najboljih TV serija svih vremena.

Originalna serija od 114 epizoda koje su Hana i Barbera stvorili za MGM kompaniu između 1940. i 1957. godine u tom periodu je osvojila i sedam Oskara.Originalna serija je stvorila i niz "spin-off" projekata koji su franšizu držali u životu od samih početaka pa sve do danas.Prvi animirani film koji se vrteo oko mačke i miša,zvao se "Puss Gets The Boot" pušten je u bioskope tačno 10. februara davne 1940.godine.Mačak Tom se tada zvao Džasper, a miš Džeri se zvao Džinks.

 Međutim, animator Džon Kar je godinu dana kasnije paru dao ime Tom i Džeri,po uobičajenom nazivu iz 19.veka kojim su se u Londonu opisivali mladi skloni "divljem ponašanju".

Tokom godina, Hanu i Barberu zamenili su Džin Daič (1961-1962),Čak Džouns (1953-1967),a "Cartoon Network" je nedavno najavio novu seriju koja se sastoji od dva 11-minuta crtana filma nastala u vizuelnom stilu originalne serije.U nastavku pogledajte prvi crtani film o njima..
izvor:b92

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala