Najzanimljiviji sajt Balkana

Ukoliko volite raditi sporo onda je ovo idealan posao za vas! Mogli biti ste postati profesionalni šetač kornjača u Njuorku. !Verovali ili ne,...

amerikanka Amanda koja živi u New Yorku traži "profesionalnog šetača" za svoju kornjaču koja se zove Henri. Kornjača kao i vlasnica žive u Harlem Morningside Heights području, koji je samo nekoliko minuta hoda udaljen od njujorškog poznatog Central Parka, te svakog vikenda ide u šetnju parkom.

"Potreban mi je odgovoran ljubitelj životinja kako bi se brinuo o mom Henriju, 16-godišnjoj afričkoj kornjači i izvodio ga vikendima u Central Park", napisano je u oglasu.

Henri čak ima i svoja kolica, koja napušta tokom šetnje Central Parkom pod budnim okom vlasnika.

U oglasu piše i to, da se Henri se kreće mnogo brže nego što neki misleTakođe, da ima oko 8 kg, tako da ovaj posao nije baš potpuno nezahtevan,jer će šetač kornjače moraće da ga iznosi iz kolica. A najveća stvar koju treba paziti kada je Henri u šetnji da ne pojede smeće ili da ga mala deca počnu hraniti ( ako ne znate kornjače imaju veoma jake vilice)

Afrička ostrugasta kornjača, koja se često drži kao kućni ljubimac je aktivna i voli da kopa jame, penje se i šeta naokolo, često u potrazi za hranom. Reč je o neverovatno jakim životinjama, koje često mogu da obore ogradu, ili čak zidove.!

Ove afričke kornjače privlače predmeti jarkih boja, pa će pokušati da prođu kroz bilo šta što se nalazi na putu do tih predmeta.

Mužjaci i ženke mogu biti dosta agresivni. Kada mužjaci dostignu zrelost (oko 35.5 cm dužine oklopa) oni udaraju druge mužjake i pokušavaju da ih izbace. na primer ako se nalaze to jeste čuvaju sa nekoliko mužjaka u istom kavezu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala