Najzanimljiviji sajt BalkanaU francuskoj oblasti Alzas dogodio se neobičan incident a "krivci" su ni manje ni više su pčele.Pčelari iz Alzasa ostali su zbunjeni kada su u svojim košnicama ugledali med plave, ljubičaste i zelene boje....

Ovaj neobičan med koji su spravile pčele nije nikakav prirodni fenomen već se pripisuje se fabrici biogoriva u okolini mesta Ribovila u oblasti Alzas.Pretpostavlja se da su pčele jele ostatke šećera od čokoladica M&M's iz fabrike čokolade

Alzaška kompanija „Agrivalor", koja prerađuje otpad iz fabrike čokolade „Mars" u čijem otpacima su pčele našle šećer, saopštila je da žali zbog nastale situacije i da su preduzete mere da se slična situacija više ne ponovi.""Našli smo u čemu je bio problem sa pčelama u isto vreme kada su i pčelari to primetili Brzo smo pokrenuli proceduru da to zaustavimo", izjavio je porptparol kompanije "Agrivalor" Filip Meinar.

Iz kompanije,"Agrivalor" je izdato saopštenje  da će očistiti otpadne kontejnere i da će uskladištiti sav preostali otpad u zapečaćene kontejnere i po hitnom postupku ih preraditi.
Dok francuski pčelari koji su dobili plavi ljubičasti i zeleni mede kažu da neće moći da prodaju slučajno obojeni med tržištu.Kazali su da iako "plavičasto-zelena supstanca" ukusom podseća na med,za njih to nije pravi med.

Broj pčela u svetu je poslednjih godina drastično opao Francuska je inače najveći proizvođač meda u Evropskoj uniji. Godišnje se u toj zemlji proizvodi 18.330 tona meda, iako je Francuska najpoznatija po proizvodnji vina. Samo u Alzasu ima oko 35.000 pčelarskih kolonija u kojima se proizvodi 1.000 tona meda godišnje.
Izvor:rts.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1