Najzanimljiviji sajt Balkana

Mogući izgled drevne atlantide
Teoretičari tvrde da znaju gdje se nalazi izgubljeni grad Atlantida?! Izgubljeni grad Atlantida dugo je vremena bio misterija, ali sada su teoretičari zavera sigurni ....
kako su pronašli misteriozno legendarno ostrvo!

Inače prvi put Atlantidu je spomenuo grčki filozof Platon oko 360. godine pre Hrista koji tvrdi da je bila razorena zbog prirodne katastrofe

Prema priči, koja je sada postala legenda, ostrvo Atlantida potonulo je u more u samo jednom danu jer su njegovi stanovnici izgubili naklonost bogova, a izgubljen je zauvek. Dugo se tražilo mesto potonuća ovog mitskog grada, a nagađanja od pre su sugeririsala da se nalazilo u blizini Santorinija, Sicilije, Malte, Krete pa sve do Kipra.

YouTube kanal "Bright Insight" tvrdi da je napokon "otkrivena lokacija Atlantide" u Sahari koja odgovara svim detaljima napisanim o drevnom izgubljenom  i misterioznom gradu Atlantidi.


Geološka formacija Richat, poznatija pod nazivom "Oko Sahare", nalazi se u Ouadaneu, u srednjoj Mauritaniji. Smatra se da je kružna struktura stvorena padom asteroida iako za to ne postoje verodostojni dokazi. Naučnici su zaključili i tvrde da je ova struktura(mada slike i video dole sugerišu možda drugačije) prirodni fenomen.
Prečnik je skoro isti kao kod drevne atlantide
Platon je u svojim tekstovima tvrdio da je Atlantida uništena 11600. pre Hirista što odgovara razdoblju mlađeg Dryasa i teoriji koja sugeriše da je kometa navodno pogodila Zemlju i prouzročila ledeno doba.

Možda je upravo to bio razlog uništenja Atlantide? Sličnostima tu nije kraj.

Prema Google kartama, struktura Richat ima vanjski krug promera 23,5 km, a u Platonovim zapisima stoji kako je Atlantida imala 127 stadija, koja bi danas iznosile i odgovaralo današnjim 23,49 kilometra.

Platon u svojima tekstovima opisuje Atlantidu: "Postojale su alternativne zone mora i kopna koje su se okruživale, postojale su dve zemlje i tri vode." Ovaj opis vrlo je sličan strukturi Richat kada se gleda iz satelita

Pogledajte ( ko zna engleski ili  ko zna da uključite prevod ) malo duži video o mogućem pronađenom mestu misteriozne atlantide:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1