Najzanimljiviji sajt Balkanametak u lobanji Neandertalca?!
Uvek kada su ovakvi tekstovi u pitanju nameće se jedno pitanje a to je, da li su drevne civilizacije posedovale naprednu tehnologiju ili je u pitanjju nešto sasvim drugo nama nepoznato ?!  Ako nisu, posedovali naprednu tehnologiju kako se objašnjavaju....

rupe od metka pronađene na lobanjama Neandertalaca koji je živeo gotovo pre 125.000 godina!?

Sigurno ste primetili da je istorija puna nepoklapanja i da često fale zapisi o izvesnim događajima.Isto tako nameće se pitanje koliko su ustvari i tačne sve silne informacije koje imamo o  prošlosti čovečanstva.

Mnogi alternativni arheolozi razmatraju mogućnost da je drevni čovek bio na jednak na tehnološkom nivou kao i mi danas, a da su kataklizme zbrisale gotovo sve dokaze.

Krenimo u ovu neobični i zanimljivu priču o lobanji neandertalca i "metka" u njoj...
Švajcarski rudar po imenu Tom Cviglar je 1921. godine došao do kontroverznog otkrića dok je kopao u rudniku cinka u današnjoj Zambiji. Na dubini od oko 18 metara, Cviglar je iz zemlje iskopao lobanju, gornju vilicu i još neke delove kostiju ranih hominida.

Lobanja iz Broken Hila je postala prvi dokaz o postojanju primitivne vrste čoveka po imenu Homo rodezijenzis. Veruje se da je lobanja stara negde između 125.000 i 300.000 godina, a trenutno se nalazi izložena u Muzeju prirodne istorije u Londonu. Međutim, ali to nije sve.

Na levoj temporalnoj kosti lobanje postoji mala okrugla rupa za koju forenzičari tvrde da je mogao da prouzrokuje samo projektil koji je leteo velikom brzinom. Sa suprotne strane se nalazi temena kost koja je slomljena iznutra. Prema tome, šta god da je pogodilo ovog drevnog čoveka, ušlo je s leve strane dovoljnom jačinom da slomi kost sa suprotne strane. Ovo je nesumnjivo izazvalo smrt, ali šta je napravilo rupu?

Logično objašnjenje bi bilo da je u pitanju strela ili koplje. Međutim, ovi spori projektili ostavljaju drugačiji trag na kostima. Kada strela udari, stvaraju se pukotine u vidu tankih linija, koje se šire od mesta udarca. Jasna, okrugla rupa ukazuje na to da je u pitanju mali i veoma brzi projektil. Forenzičari navode da je to u pitanju bio metak  kojis eu ovu našu priču savršeno uklapa!

Kako je to moguće? Barut je izmišljen tek u 9. veku nove ere, a prvo vatreno oružje je izmišljeno vekovima kasnije. Dubina na kojoj je lobanja pronađena eliminiše mogućnost da je moderna lobanja slučajno tamozavršila. Sama lobanja pripada hominidu koji je daleki predak današnjeg čoveka. Dokazi se suprotstavljaju sa konvencionalnom arheologijom a jedino moguće objašnjenje ruši prihvaćene naučne paradigme.

Kada bi ova lobanja bila jedina lobanja te vrste, čudna rupa bi mogla da se objasni nekakvom nakaznošću, ali to nije slučaj. Pola sveta dalje, u dolini reke Lene u Rusiji, arheolozi su iskopali lobanju izumrle vrste stoke imena Tur. Ovo divlje goveče se prvi put pojavilo pre dva miliona godina, a izumrlo je pre oko 4.000 godina!!

Na lobanji govečeta se nalazi ista vrsta rupe kao na onoj iz Zambije.Lobanja nije mogla biti „upucana“ danas pošto je koštano tkivo oko rupe kalcifikovano, a što znači da je životinja preživela i da je rana zarasla.Ukoliko želite da vidite lobanju, moraćete da otputujete u Rusiju i posetite Muzej paleontologije u Moskvi.

Postoji nekoliko teorija koje pokušavaju da objasne ove kontroverzne lobanje. Od vanzemaljaca do putnika kroz vreme, u svaku od teorija su uključene čudne okolnosti. Međutim, činjenica je da su obe lobanje dokaz da je moderna tehnologija korišćena u drevnim vremenima. 

Na kraju ove priče postavlja se još jedno pitanje veoma zanimljivo....Da li smo mi prvi Zemljani koji su razvili visoku tehnologiju ili je bilo nekoga i pre nas sa razvijenom tehnologijom i da li je sve prekrio i uništio "pesak" vremena?Ili je sve vešto i dobro smišljena prevara  ili nešto sasvim treće u pitanju? Odgovori na ovu lobanju se još uvek traže...
izvor:Webtribune.rs /zanimljivostidana.com
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1