Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija:vreme-sat
Kada ljudi oipisiju vreme oni obično kažu ,vreme jekao reka, što znači da se njim krećemo kao brod po vodi, ali ovakva pretpostvka tj opis je verovatno je pogrešan,ako je suditi po rečima jednog naučnika...

Nova teorija o vremenu kaže da se vreme ne kreće unapred, nego da je sve u vremenu uvek i zauvek prisutno.

Prema toj teoriji, ako bismo mogli da vidimo dimenziju vremena u svemiru, ono bi se verovatno širilo u svim pravcima, na isti način na koji vidimo i prostor. Intrigantnu teoriju izložio je dr Bredford Skou koji predaje filozofiju na Tehnološkom institutu u Masačusetsu.

U novoj knjizi "Objective Becoming", on ispituje neke teorije koje su do sada korištene da objasne vreme.  "Kada pitate ljude da vam nešto kažu o protoku vremena, oni obično upotrebe neku metaforu. Kažu da vreme teče kao reka ili da se kroz njega krećemo kao brod po vodi", kaže on.

Prema jednoj od teorija koje je analizirao, sadašnjost je tačka koja se kreće od prošlosti u budućnost.


Dr Skou međutim smata da nema dovoljno dobrih argumenata za takvu postavku. On kaže da prema njegovom gledištu i prošlost i sadašnjost i budućnost već postoje u svemiru.On smatra da događaji ne iščezavaju zauvek, nego postoje u različitim delovima prostor-vremena

. U decembru prošle godine naučnici su objavili rad o Velikom prasku, kao trenutku u kom je stvoren svemir koji se u odnosu na naš univerzum ponaša kao slika u ogledalu i kreće u suprotnom smeru kroz vreme.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1