Najzanimljiviji sajt Balkana
Ako ovo pročitate znaće te odgovor,naravno najviše će se sviđati ova zanimljivost sigurno,grafičkim dizajnerima.Svi znamo da mnoge kompanije žele privući kupce na razno razne načine jedan način da bi privukli kupca je i sam logo firme.....

Jer logoi su u stvari vizuelni idnetitet neke firme ( po mogućnosti lako upamtljiv i vizuelno zanimljiv) tako da ponekad izmena ili totlana promena logotipa nije mala stvar za neku veliku kompaniju

Tako je nedavno poznati Stock Logos,zajednica za dizajniranje nedavno napravila listu poznatih logoa,i to po njihovoj ceni,dizajnerima kao i samoj svrsi logotipa.

Pre neki dan je "osvanuo novi logo Microsofta,koji je promenjen ( rekli bi smo slobodno samo malo izmenjen) po prvi put u posle 25 godina postojanja logoa.Kompanija Microsoft se za pomoć obratila svojim zaposlenim pa je tako novi logo dobijen potpuno besplatno.?!

A na primer logo poznatog širom sveta pića Pepsija,dizajniran 2009. godine, je koštao ovu kompaniju ravno milion dolara.!Dizajniranje logoa za Accenture,inače konsultantska kompanija za globalni menadžment i tehnološke servise, je naručioce cifre od gotovo neverovatnih ( pomalo nezamislivih) 100 miliona dolara.!

Opet za redizajn logotipa poznatog BBC-ija je morao grafičkim dizjanerima da isplati cifru od 1,8 miliona dolara.Ipak titulu najskupljeg logoa je ponela kompanija British Petrol (BP), Oni su 2008 godine za svoj logo izdvojili neverovatnu sumu od  211 miliona dolara.!

Google je ako ne znate svoj logo,kao i njihov konkuretn Microsoft,dobio poptuno besplatno.Dizajnirao ga je 1998.godine  jedan od osnovača Googlea Sergey Brin.Cena logotipa poznatog Twittera je bila samo 15 dolara.A dizajnirao ga je Simon Oxley još 2009.godine.

Zaštitni znak ili logo Coca Cola je isto tako logo dobila besplatno. a dizjan je uradio Frank Mason Robinson daleke 1885. godine.Najnoviji dizjani logoa poput logotipa Olimpijskih igara u Londonu 2012  je koštalo birtiance 625.000 dolara,a dizajn logoa je napravio Wolff Ollins.

Kompanija "Nike" je svoj logo 1975 godine platio svega 35 dolara a dizajn je uradila Carolyn Davidson.Mnogo vremena posle  je kompanija Nike Karolin poklonila 500 deonica komapnije koje danas na tržištu vrede oko 600.000 dolara.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala