Najzanimljiviji sajt BalkanaMarijus Jubi

Ova zanimljiva vest nekima će mnogima izgledati neverovatno dobra šala ali vest je istinita! Danske vlasti deportovale su studenta iz Kameruna Marijusa Jubija, samo zbog toga što je previše radio!...Student iz Kameruna je radio više sati nego što je to zakonom dozvoljeno, uprkos tome što su sa Univerziteta Arhus uložili napor da ga zadrže kao jednog od svojih najboljih studenata!


Ali na žalost Univerziteta Marijus Jubi 30-godišnji student mašinstva vratio se 7. januara 2016.godine u Kamerun, na osnovu odluke o deportaciji, prema kojoj je bio obavezan da do 8. januara napusti Dansku!

Danska je jedna od evropskih zemalja sa najoštrijom imigracionom politikom, koja je poslednjih meseci još pooštrila zakone o deportaciji stranaca koji su u potrazi za boljim životom u njihovoj zemlji.

Jubi je radio kao čistač da bi zaradio novac za studije i povremeno je na poslu provodio i više od 15 sati nedeljno, koliko je zakonom dozvoljeno.

Portparol Univerziteta Arhus Anders Kornel rekao je da se na fakultetu ne slažu sa odlukom danske imigracione službe.

U pismu koje je uputio imigracuionoj službi, rektor Brajan Beč Nilsen je naveo da je Jubi jedan od najtalentovanijih studenata koje imaju i zamolio da Agencija promeni odluku.

Kornel je naveo da je Jubi, kao kaznu, vratio novac koji je zaradio tokom dodatnih sati provedenih na poslu i da bi stoga imigraciona služba trebalo da ponovo razmotri odluku o njegovoj deportaciji.

U izjavi Danskom radiju pred odlazak, Jubi je istakao da je tužan i razočaran jer je čeitri i po godine koje je proveo u Danskoj propalo i dodao da se nada da će mu omogućiti da se vrati i nastavi studije.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1