Najzanimljiviji sajt Balkana
od urina pa do piva ponovo
Ovakva ideja Danaca nadamo se, da neće se ogaditi pivopijama. Organizatori Roksil festivala u Zealandu,Danska,  imaju u planu da prikupe 25.000 litara mokraće kako bi fertilizovali ječam i tako napravili pivo.!...
 
Svi učesnici gore navedenog festivala koji žele da daju svoj skromni "prilog" u vidu urina moći će da uriniraju u u metalno korito, a zatim će se mokraća iz njega specijalno dizajniranim rezervoarima prenositi u polja u blizini sa ciljem da fertilizuje pivski ječam.
 
"Od urina do piva" glasi slogan ove kampanje pokrenute na najvećem muzičkom festivalu u severnoj Evropi, koji se ove sedmice održava u Selandu u Danskoj. Organizatori se nadaju da će prikupiti 25.000 litara urina od oko 100.000 posetilaca piše Dailymail
 
Ako sve protekne kako je planirano, posetiocima ovog festivala 2017. biće služeno pivo fertilizovano urinom. "Želimo da promenimo svoj pristup smeću - umesto da bude teret, može da postane dragoceni resurs. Velike količine urina na ovom festivalu imaju negativan uticaj na okolinu i na kanalizaciju, pa ovim putem planiramo da zaustavimo to. 
 
Osim toga, mislim da će se ljudima dopasti pomisao da će doprineti proizvodnji piva", kaže Lif Nilsen iz Danskog saveta za agrikulturu i hranu, koji je ostvario blisku saradnju sa organizatorima festivala.
 
Na ovogodišnjem festivalu pevaju "Florence and the Machine", Farel Vilijams, Pol Makartni i mnogi drugi poznati muzičari.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala