Najzanimljiviji sajt BalkanaArnav Sharma IQ 162
Britanac Arnav Šarma koji ima 11 godina je na IQ testu napravio bolji rezultat od samog slavnog fizičara Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga!...

Granica "genijalnosti" je postavljena na 140 IQ, a jedanaestogodišnji Arnav Sharma iz Readiinga je prošao izuzetno teški Mensa test sa neverovatnim rezultatom od 162 IQ to je inače maksimalni mogući rezultat koji se može ostvariti.

Njegov rezultat je za dva boda bolji od onog koji je u svoje vreme ostvario fizičar Albert Ajnštajn, kao i kosmolog Stephen Hawking.

Kako prenose zapadni mediji Arnav se uopšte nije pripremao niti je ikada ranije vidio kako izgleda Mensa test.

"Mensa test je veoma težak, ne može ga mnogo ljudi proći, tako da ni ja to ne očekujem", izjavio je dječak pre polaganja Mensa testa.

Dečak je poreklom iz Indije, a pre početka testa uopše nije bio nervozan. Nakon Mensa testa koji je trajao dva i po sata je ipak mogao biti zadovoljan.

Arnav, inače ima i svoje hobije kao što su: kodiranje, badminton, klavir, plivanje i čitanje Takođe ima neobično dobro geografsko znanje i može navesti sve glavne gradove sveta.

"Nije bio previše težak, ali sam morao pogađati nekoliko pitanja jer mi je ponestajalo vremena. Moja porodica je iznenađena, ali i veoma sretna nakon što sam saopštio rezultat", dodao je Arnav.

Mensa je jedan od najekskluzivnijih klubova sveta, a članovi se mogu pridružiti samo ako je rezultat njihovog IQ testa u top dva posto cele nacije.

Mensa trenutno broji 20.000 članova od kojih je 1.500 veoma intiligetne dece.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala