Najzanimljiviji sajt Balkana




Dečak iz Ajove,SAD,Isak Braun koji ima 5 godina boluje od retke genetske bolesti ova bolest ga čini da ne oseća bol.!Braunu su tako strani bolni padovi, duboke posekotine kao i druge bolne povrede.....

,koje ostalu "normalnu"  decu nateraju u histeričan plač.Jedan od primera njegove neosetljivosti na bol bilo je kada je pao na igralištu i tada  slomio karlicu,on je to  jedva i primetio

Kada je učio da hoda, stalno je padao na glavu, ali njemu su ti padovi bili zabavni poput neke igre. Nesvestan da povrede mogu loše uticati na njegovo telo, umeo je da stavi dlanove na vrelu ringlu ili da se iseče na staklenu čašu koju bi slučajno polomio.

Roditelji su potražili lekarsku pomoć, ali su bili veoma zabrinuti činjenicom da je ova bolest neizlečiva. Jedino što su lekari mogli da urade je da savetuju roditelje da objasne detetu šta može biti opasno za njega. Iako je naučio da krv nikako nije dobra, Isak i dalje ne razume da kod drugih ljudi postoje različiti intenziteti bola ili bol uopše.

Kada je Isaac slomio karlicu i rekao roditeljima da nešto nije u redu, majka se ponadala da ipak postoji neki prag bola kod njega, ali da on verovatno mora biti i do 30 puta jači nego kod drugih, da bi on jedva nešto osetio.

Kao da ovo nije dovoljno veliki problem, Isak pati od još jedne bolesti, a to je nemogućnost kontrole temperature tela i razlikovanja toplote od hladnoće.

Za sada doktori su nemoćni da ustanove uzrok ove retke gentske bolesti tako da će proći godine dok se ne otkrije rešenje za potencijalno lečenje malog Brauna.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar



Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala