Najzanimljiviji sajt Balkana

Tajler Armstrong
Tajler Armstrong dečak od devet godina iz Kalifornije najmlađi je postao najmlađi aplinista koji se uspeo da popne i osvoji vrh Akonkagvu,argentinski planinski vrhčiji vrh se nalazi na 6.962 metra, najviši na zapadnoj hemisferi.....


Devetogodišnji Tajler Armstrong se na vrh Akonkagve, , popeo na Badnje veče sa ocem Kevinom i tibetanskim šerpasom Lavangom Dondupom, koji im je bio vodič.

Kada su se spustili u bazni logor, Tajler je bio neuporedivo manje umoran od svog oca i vodiča, izjavio je Nikolas Garsija, koji se iz grada Mendose brinuo o logistici ekspedicije.

"Ovo je istorijski uspeh. Otkako se vode zvanični podaci, nikada devetogodišnjak nije uspeo da osvoji ovaj vrh“, rekao je Garsija.Lokalne vlasti godišnje daju oko 7.000 dozvola za uspon na Akonkagvu, a manje od trećine alpinista stigne do vrha.

Prema Garsijinim rečima, mlađim od 14 godina ne izdaje se dozvola, pa je Armstrong angažovao advokata, koji se pred sudom izborio da se uspon dozvoli i devetogodišnjem dečaku.

Tajler je prošle godine osvojio 5.895 metara visok Kilimandžaro, a posle uspona na Akonkagvu rekao je da mu želja da kompletira sedam vrhova - najviše planine na svakom od sedam kontinenata.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala