Najzanimljiviji sajt Balkanamali matematički genije Ester Okade
Ester Okade koja ima samo 10 godina je najmlađi brucoš na svetu,!Mala genijalka Ester, planira da završi fakultet do 13. godine, a do 15 da ima svoju privatnu banku!...

Ester je upisala program na fakultetu na daljinu u Velikoj Britaniji i već je najbolja u klasi, sa 100 odsto tačnih odgovora na poslednjem testu.

"Vrlo je zanimljivo. Učimo tip matematike koji ja volim. Prava matematika - teorije, kompleksni brojevi i sve te stvari. To je super lako, a mama me je lepo naučila od malena, rekla je ova devojčica genije i nastavila odgovarajući na pitanje koji su njeni planovi:

"Želim da završim ovaj (kurs) za 2 godine. Onda ću raditi master iz finansijske matematike do svoje 13. godine. Želim da imam sopstvenu banku do 15. godine jer mnogo volim brojeve i volim ljude, a bankarstvo je sjajan način da pomognete drugima.


Ester je mogla da upiše fakultet još i ranije, ali je molima mamu 3 godine za to:
"Želela sam da upišem koledž još sa 7 godina, ali mama je govorila da sam mnogo mlada.!"

Njena majka je ispričala novnatima kako su poslali Ester u privatnu školu, ali su je ubrzo prebacili na školovanje kod kuće kad se vratila iz škole uplakana.

"Vratila se iz škole uplakana i govorila kako više nikada ne želi tamo da se vrati jer joj ne dozvoljavaju da progovori. To je bilo kada je imala 3 godine,a  do četvrte je već znala da radi matematički kompleksne jednačine.!!

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala