Najzanimljiviji sajt Balkana


Za Oliviju Smith se može reći da jedno veoma srećno dete .Ona je pre dve i po nedjelje pala sa stolice na bojicu kada je crtala zajedno sa svoje dve starije sestre.Ipak, doktori kažu da će se  potpuno oporaviti.....


Olivia Smith je crtala u kući u New Bostonu u New Hampshireu. kada je pala sa stolice a bojica joj se zabila kroz oko, 13 centimetara duboko u mozak, stigavši skoro do kraja lobanje.Olivijina majka Susie Smith, je podigla nju zemlje i ugledala deo narandžaste bojice kako joj viri pored oka.

"Odmah sam je podigla sam je i rekla joj da je sa njom sve u redu. Mislila sam da se olovka slomila,ali je moja trogodišnja kćerka je rekla olovka  je u Olivijinoj glavi.Odmah sam pozvala hitnu pomoć koja je veoma brzo stigla i odvezla nas u bolnicu" izjavila je Olivijina majka.

Doktori su snimili Olivijinu glavu rendgenom i vidjeli olovku koja je prošla kroz desnu očnu duplju,dijagonalno kroz mozak sve do levog uha.Olivia je dok joj je olovka bila u glavi doživela  tri blaža moždana udara, a doktori su, uspeli da izvuku olovku bez operacije.

Mala Olivija je baš imala sreće jer olovka-bojica promašila očnu jabučicu, očni nerv,kao i brojne krvne sudove, a na svu sreću nije napravila veću štetu mozgu.
Olivia je provela osam dana u bolnici i sedam dana u rehabilitacionom centru, gdje se oporavljala od moždanih udara.

“Prva dva dana kod malene Olivije nije bilo nikakvog napretka.Otvarala  je oči, ali nije mogla da govori, da se smeje ili neku mimiku a izvede. A onda je u petak počela da se smeši, samo jednim krajem usana, a kasnije je uspela da i se pravo nasmeje dada je rekla:" To je bio sjajan trenutak”, izjavio je medijima njen  otac Tyler Smith.Na kraju plemenite komšije su odlučile da pomognu maloj Olviji kao i njenim roditeljima oko troškova lečenja.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala