Najzanimljiviji sajt Balkana

devojcica jede sve Natali Hayhurst

Na farmi Terre Haute živi devojčica Natali Hayhurst iz Indijane (SAD) rekli bi jedno obično trogodišnje dete.Jedino što je ovde pomalo neobično je to, što mala Natali nema problema sa ishranom.Natali bukvalno jede sve što joj dodje pod ruku.

Maloj Natali je dijangnostifikovana bolest zvana Pika.Ova bolest je redak poremećaj kompulzivnog jedenja nejestive hrane poput bojica,komada gipsa,krede,lepila,zemlje,pijeska,sapuna itd.Mada je Pika skoro bezopasna bolest ipak neki pedijatri je smatraju da je opasna zbog mogućnosti trovanja.

Njena majka Kolen je izkavila za abcnews "Moja mala kćerka Natalie najviše voli da jede drvo,papir i karton,ali ona će posegnuti i za kamenjem zemljom!

Jednom je uspela da otkine i komadić limenke od cole."Na njenom jelovniku jednom se našao i  magnet sa zaveses kade potom plastična flaša,čak i neke igračke"

"S nje jednostavno ne smete skinuti pogled jer čim se to dogodi ona će pokušati pojesti nešto".

žTako je u februaru mesecu  izvukla sijalicu iz lampe uspela je pojesti staklo dok sam ja prala sudje.Hitno smo je prebacili u bolnicu,tad sam se baš uplašila.

Natali je morala tada na operacjiu da bi joj doktori uklonili staklo Bukvalno je morate celo vreme držati na oku da ne bi pojela nešto opasno dodala je njena majka Colleen Hayhurst  u intrevujuu za abcnews

Doktor Lili Dela Kruz odmah je znala da se tu krije nešto više od običnog ponašanja za taj uzrast dece.Majci Natali je preporučila specijalistu,koji joj je ustanovio dijagnozu bolest Pika.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala