Najzanimljiviji sajt Balkana


Četvorogodišnja devojčica iz Velike Britanije je nedavno primljena u prestižnu Mensu, s  neverovatnim koeficijentom inteligencije ovakav visok rezultat iQ testa su samo imali  naučnik Stiven Hoking ili kao pokojni  naučnik Albert Ajnštajn.Devojčica je rešila IQ Test specijalno dizajniran za decu tih godina...

a sam test sadrži mešavinu rešavanja problema zagonetki i igre rečima.

Pametna devojčica Hajdi Hankins iz Winchestera još nije ni krenula u školu ali je zato položila IQ test mala Hajdi je toliko inteligentna da joj pokušavaju da joj pronađu adekvatnu aktivnosti za njen "super mozak"

Ova izuzetno talentovana devojčica je impresionirala  svoje ispitivače na Britnaskoj Mensi sa impresivnim rezultatom IQ testa koeficijentom  inteligencije od 159.Odmah da vam napomenemo prosečna ocena tj nivo za odrasle je 100, a za "talentovane" osobe je 130.

Hajdi u rešavanju testa  tao pobedila matematičarku Carol Vorderman s rezultatom 154,koja je takođe član Mense odosno to je samo par brojki niže od koeficijenta inteligencije velikog naučnika Stivena Hokinga i legendarnog fizičara Alberta Ajnštajna koji su imali intiligenciju od 160.


Super intiligentna devojčica mali genije Hajdi Hankins je sabiranje,oduzimanje,crtanje figura znala je da radi sa svojih dve godine ili bolje rečeno kao deca od sedam godina starosti.!Koliko je super pametna devojčica da kažemo da je jako dobro znala da crta na primer princezu ili životinju kada je imala samo 14 meseci, dok većina dece njenog uzrasta crtaju mrlje ili krompir ljude!

Dok je sa dve godine ona je znala da broji do 40,sabira i oduzima ,sama pročita i potom da se koristi porodičnim računarom,kao i da recituje sthiove iz pesme sova i maca pisca Edvarda Leara.

Otac male Hajdi, Metju se nada da će njgova kćer moći uspeti  nekako da preskoči osnovnu školu kako bi se obezbedilo adekvatno školovanje jer ona bi samo time bila dosta usporena.

Dok je Univerzitetski predavač u Sautemptonu je rekao za malu Hajdi: "Uvek smo mislili da je Hajdi sjajna jer je rano počela da čita,što nas je i nateralo da joj damo da uradi test initiligencije"
U svakom drugom pogledu ona je sa svim obična devojčica koja voli da se igra sa drugom decom njenog uzrasta.Dok iz Mense su rekli da će njen koeficijent inteligencije tokom godina verovatno promeniti.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala