Najzanimljiviji sajt Balkana
9-godišnja devojčica Holly Lindley iz Engleske,u Doncaster-u ima ozbiljan poremećaj metabolizma,ona mora da pije svaki dan mleko da bi preživela.Holi mora svaki dan da popije 3,5 litre mleka....

pomešanih sa kukuruznim brašnom.Kukuruzno brašno pomaže joj da tokom noći kada spava sporije oslobađa svoju energiju

Devojčica inače pati od Glikogenoze a to je nasledna bolest poremećaja enzima koji učestvuju u razgradnji i sintezi glikogena,bolest joj je dijagnostifikovana kada je imala dve godine.Postoje devet poznatih vrsta GSD, ali u slučaju devojčice Holi to oblik bolesti koji sprečava njen organizam da koristi glukozu tj da je kroz neku normalnu hranu "uskladišti" energiju u svoj organizam

Što znači da mora da konzumira šećer u veoma čestim intervalima.Tokom dana,devojka je takođe mora da redovno gricka čokoladu ili druge slatkiše.Glukoza je inače glavni izvor energije u telu čoveka,koji se čuva u formi glikogena koji se skladišti u jetri i mišićima.

"Sigurna sam da je naša Holi je jedina devojčica u školi da dobije dve čokolade za svoju užinu”,izjavila je njena majka.
"Bilo bi nam lakše da pije gazirana pića i tako da unosi šećer ali njoj se ne sviđaju" dodala je na kraju njena mama.

Doktori su rekli da kako bude Holi rasla tokom godina, trebaće joj više energije tako će morati da unosi još veće količine mleka od ovih sada 3,5 litre u svoj organizam,te će faktički najviše njen život zavisiti od mleka.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala