Najzanimljiviji sajt BalkanaOlivia Norton šokirala je doktore svojim zdravstvenim stanjem kada je došla na svet! Po doktoriskim pravilima njena tekućina koja je kružila organizmom tj venama doktori nisu mogli klasifikovati odnosno reći da ona ima pravu ljudsku  krv....

Beba Olivia se rodila sa jako niskim nivoom hemoglobina.Ko ne zna hemoglobin prenosi kiseonik u crvenim krvnim zrncima.Tako da je zbog ovog nedostatka maloj Oliviji koža koža potpuno bela bila po rođenju.

Maloj Oliviji su doktori davali vemo male šanse da će ona preživeti.Doktori su smatrali da će Olivija preživeti samo dva sata nakon rođenja,ali ipak zahvaljujući hitnoj transfuziji krvi preživela.Inaće malena Olivia je rođena šest sedmica ranije carskim rezom.Olivijina majka Louise kaže da je bila u šoku kada je videla svoju mali Oliviju koja je izgledala kao neki mali beli duh i dodala je" Olivia je moje prvo dijete, pa nisam baš znala šta mogu očekivati pri porodu.Kada je Olivia izašla nismo znali šta se tačno zbiva sa njom, sećam da je doktor zapisao kada se rodila,veoma bela i mlohava"

Ipak na kraju sam osetila ogromno olakšanje kad su mi rekli šta je sa njom i kada sam videla da Olivia nakon transfuzije prima zdravu ružičastu boju,boju beba" rekla je medijima  Louise.

Liječnici i sestre također nisu vjerovali čemu svjedoče. 'Čudo je da je preživjela. Bila je nevjerojatno blijeda kada je rođena i imala je teškoće s disanjem', rekla je medicinska sestra Sharon Pilgrim
Olivijin slučaj slučaj je veoma redak u svetu medicine pa će tako ostati zabeležena u medicinskim udžbenicima

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1