Najzanimljiviji sajt Balkanabojana vidi naopako
Bojana Danilović (26) iz Užica vidi sve drugačije od ostalih,ili jednostavno rečeno,ona vidi sve naopako!Ovim njenim neobičnim medicinskim slučajem su se bavili i američkih tim naučnika s Harvarda i MIT univerziteta....

Bojana je inače zdrava devojka,osim te male "greškice" prirode da sve vidi naopako,i slabije se orijentiše u prostoru.A ostale poslove sasvim normalno radi.Ona radi kao ekonomista u pisarnici Gradske uprave u Užicu.

"Vidim drugačije nego ostali to jeste naopako.Problem mi predstavlja samo to da se snađem u prostoru,jer ne znam gde je levo,a gde desno. Što se tiče ove moje "naopakosti" u Bostonu na ispitivanjima sam bila dva puta,proglasili su me neurološkim fenomenom,rekli su mi da sam verovatno jedini čovek na svetu s tom osobinom" -kaže Bojana Danilović.

 Ispitivanja su pokazala da je njeg mozak potpuno zdrav i da je ona osoba s natprosečnom inteligencijom.Jedino što je kod Bojane utvrđeno je da ima drugačije vidno polje i centar za vid nego bilo koje drugo ljudsko biće.Bojanin mozak registruje prizor normalno, ali sliku prima drugačije, obrnuto.Bojani ostaje još nekoliko pregleda i njena dijagnoza biće poznata, tako da će se znati od čega boluje.

Tim doktorra koji je pregledao Bojanu su izjavili "Ti ne znaš kako mi vidimo,mi ne znamo kako ti vidiš."
"Zato ne mogu nikome da objasnim kako ja opažam stvari"-dodaje mlada Užičanka.Zbog te urođene osobine prijatelji je zovu Bojana Naopaka.

"Kod mene je još od prvog dana sve pošlo naopako.Po rođenju,umesto glave,prvo su iz majčinog stomaka izašle moje noge,ali problemi su nastali kada sam pošla u školu jer nisam mogla da čitam i pišem kao ostala deca."

"Kada radim za računarom,tastatura je okrenuta nadole,monitor obrnuto,pa su mi u Americi obećali da će mi napraviti poseban program.Ipak,uložila sam napor da naučim da kucam kao i ostatak sveta.Isto je kada pišem SMS-ove - ekran je dole, tipke su gore."

"TV gledam, svi drugi bi rekli, sa obrnutim slikama,ali za mene je to potpuno normalno i ne znam kako bi to bilo iz nekog drugog ugla.Već sa čitanjem imam problem.Sreća po mene pa znam engleski jezik,pa ne moram da jurim slova na TV" dodala je Bojana
izvor:24sata.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala