Najzanimljiviji sajt Balkana

ostarila devojka 50 dana 1

Devojka Phuong iz Mekong Delta provincije u Vijetnamu,izgleda sada kao jedna sedamdesetogodišnja starica posle neobično brzog starenja.Iako likom ova devojka izgleda kao starica njeno telo krije devojku od 26 godina

Njena tužna priča počela je 2008.godine kada je njena mladalačka lepota počela da "bledi" za svega nekoliko dana!Ostavljajući joj opuštenu i naboranu kožu preko njenog mladalačkog lica kao i tela.

Phuong je bila primorana da nosi masku u javnosti da bi sakrila svoj starački izgled od radoznalih očiju,dok sada lekari trenutno pokušavaju da ustanove šta je to izazvalo iznenadno i zastrašujuće brzo "starenje"kod ove mlade devojke.

Ova nesrećno "stara" mlada devojka je odlučila sa svojim mužem da se obrati medijima,i doktorima za bilo kakvu medicinsku pomoć.Jer njeno stanje se pogoršava.Neki doktori tvrde,da je za ovako devojčino stanje "kriva" Lipodistrofija,dok drugi doktori ne dele takvu dijagnozu.

Lipodistrofija je redak sindrom koji izaziva sloj masnog tkiva ispod površine kože koja se raspada,dok se koža nastavlja da raste na zapanjujuće tempom.

Sindrom bez leka ostavlja svoje žrtve sa labavom kožom i mišićima po celom telu,naborana lica i mršavošću karakterističnom za jako stare ljude .

Lipodistrofija je izuzetno retka i od sedam milijardi ljudi na planeti,od ove bolesti pati samo njih 2.000.

ostarila devojka 50 dana

Phuong objasnila je ona dugo bila alergična na plodovima mora i da je tako pretrpela naročito lošu reakciju u 2008.godine .Ona je izjavila:: "Imala sam svrab po celom telu i ogrebotine,češala sam se i noću dok sam spavala..”Phuong je rekla da je lek kupila u lokalnoj apoteci,jer za bolnicu nisu imali dovoljno novca u to vreme 2008. bili su suviše siromašni.


Posle mesec dana od uzimanja leka,počelo je da  manje oseća svrab ali ostao je osip.Da bi se rešila osipa na kraju je uzela drugu vrstu tradicionalne medicine za lečenje a desilo joj se to da je počela da ubrzano stari za svega nekoliko dana! Na žalost više se ne seća gde je kupila lek u kojoj apoteci niti od koga

Lekari iz bolnice u Ben Tre Pokrajini obećali su joj da će je besplatno ispitati.Ako ako ne uspeju da daju dijagnozu poslaće je  dalje u višu porfesionalniju dermatološku bolnicu na daljna ispitivanja.

Za sada njeno ubrzano starenje od svega nekoliko dana zbunjuje je vijetnamske doktore.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala