Najzanimljiviji sajt Balkanaporez izjava
Poreska uprava iz Francuske podnela je čudan zahtev jednom dileru.Od njega se traži da plati porez od 80.000 evra, koji je izračunat na osnovu procene prihoda od prodaje droge....


Za sada neimenovani diler, a koji se trenutno nalazi u zatvoru u francuskom gradu Nansiju, dobio je rešenje od poreske uprave za porez na prihod od prodaje heroina u razdoblju  od 2008. do 2011. godine.

" Njega poreski sistem smatra kao da je mali preduzetnik. Što je veoma neobično" izjavio je medijima njegov advokta Samira Budiba, i upitala:

"Kako je moguće oporezovati aktivnost koja je potpuno ilegalna", i dodala da će slučaj podneti francuskom Ustavnom savetu.

Rešenje o naplati poreza koju je zatvorenik dobio sadrži detaljno navedene procene njegovih prihoda i “dozvoljenih” rashoda, objasnila je Budiba za agenciju AFP.

"Lična potrošnja droge procenjena je na četiri grama dnevno, što se može odbiti od prodaje" navodi se u rešenju poreske uprave, koja je, takođe, odbila i troškove prevoza heroina iz Belgije, odakle se diler snabdevao.

Novčana suma od 80.000 evra izračunata je na osnovu cene heroina od 15 evra za gram,koliko košta na narko tržištu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala