Najzanimljiviji sajt Balkanafirst invisible tower 1
Arhitektonski stručnjaci su inspiraciju našliu magiji kako bi izradili ovaj toranj.Da bi taj toranj postao nevidiljiv .Ovim motom s vodio arhitekta Sou Fujimoto(Su Fudžimoto) koji ima u planu da na Tajvanu napravi toranj

od providnih zidova koje omogućavaju da se kroz njih vidi potpuno panorama grada.Prema toj zamisli zidovi će izgledati poput zavese od mreže.

U ovom trenutku internacionalna kompanija “GDS”, se sprema da uradi proračune i procenu svega što je potrebno kako bi se ovaj toranj izgradio.

Iako na prvim slikama toranj izgleda kao da je napravljen od kristala i prožet zatamnjenim sjajem, stručnjaci uveravaju da će Eko Toranj biti sagrađen korišćenjem optičke tehnologije koja ima mogućnost da privremeno nestane i na taj način sakrije ekstenzivne kulturne, zabavne i sportske aktivnosti.first invisible tower

Oni dodaju i to da ovim putem žele da naprave građevinu koja će na najlepši mogući način prikazivati globalnu zajednicu.

Očekuje se da toranj bude završen 2014. godine, a imaće površinu od 145,500 kvadratnih metara dok će visina ove građevine biti 450 metara.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala