Najzanimljiviji sajt Balkana
U Velikoj Britaniji kompanija  Selectamark izmislila je oružje koje ispaljuje male kuglice koje su napunjene DNK uzorcima, a sami uzorci su proizvedenim u laboratoriji.Dnk uzorak ispaljen iz ovakvog oružja to jeste kuglice ....

na kriminalcima ostaju prisutni danima i sedmicama,tako da ih je lako ako ih pogodi ovakva kuglica kasnije ih je veoma lako identifikovati.

Ovo novo zanimljivo oružje zove se SelectaDNA sistem velike brzine, oružej ne nanosi fizičke povrede.Ovakvo DNK oružje je jako korisno policiji u situacijama gde dolazi do poteškoća da se uhvate kriminalci tj mete na mestu kriminalnog događaja na primer kod nasilnih protesta.

 "U kontaktu sa metom,jedinstveno kodiran rastvor SelectaDNA oružje ostavlja sintetički DNK uzorak koji će u budućnosti omogućiti policiji da potvrde ili oslobode nekoga kao osumnjičenog. Ovo DNK  oružje se može koristiti kao dokaz za hapšenje kao i samo podizanje optužnice",izjavio je Andrew Knights, direktor britanske firme Selectamark koja se bavi razvojem naoružanja.

Selectamark takođe nudi u svojoj prodaji i puške i pištolje opremljene sistemom SelectaDNA .Iz Selectamarka na kraju dodaju i to da iz ovakve vrste naoružanja ispaljena DNK kuglica ima domet od 30 do 40 metara dok u sam pištolj može  da stane 20 kuglica.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala