Najzanimljiviji sajt Balkana


marihuana

Nacionalni institut za zloupotrebu droga u Americi je naručio da Američki nacionalni istraživački centar sprovede detaljno istraživanje kako marihuana utiče na ljudsko telo..U tom istraživanju će učestvovati oko 300 ljudi u narednih šest meseci, a svaki od njih će nedeljno dobijati po 3.000 dolara za učešće to jeste dobijaće novac za pušenje marihuane.

Eksperiment će se vršiti u sedam različitih institucija širom Amerike, a on ima za cilj da utvrdi da li kanabis može da se koristi za smanjenje stresa i poremećaja koje on izaziva, dok istovremeno omogućava ljudima da normalno žive i funkcionišu.

"Ovo je prvo, veoma obećavajuće istraživanje, koje će konačno dati odgovor da li su osobe koje konzumiraju “travu” zaista lenji.

Veoma je uzbudljivo, jer bi rezultati istraživanja mogli da dovedu do legalizacije marihuane u mnogim zemljama – istakao je vođa istraživanja, Majkl Gregori.

Učesnici će šest meseci provesti u institucijama gde će obavljati različite poslove, od čišćenja do gledanja televizije, a sve vreme će ih procenjivati stručno medicinsko osoblje.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1