Najzanimljiviji sajt Balkana
Stanovnici grada Johanesburga u Južnoafričkoj Republici,dobili su neobičnu pomalo čudnu šansu da dobiju potpuno besplatno nov mobilni telefon,ali pod jednim uslovom ,a taj je uslov da uhvate 60 pacova....


Lokalna dobrotvorno udurženje"Lifeline" se udružilo sa telefonskom kompanijom 8ta  u pokušaju da se uhvati u koštac sve većim brojem pacova koji se razmnožavaju neslućenom brzinom u području poznatom kao Alexandra.

Iako nekada je ovaj grad bio dom Nelsona Mendele,sada na skučenim uslovima života i ilegalnih odlagalištima otpada na ovom područje postej idelano okruženje za pacove koji se pojavljuju u sve većem broju.

Gradski zvaničnici Johanesburga su distribuirani kaveze stanovništu ovog područja,a stanovnici ne gube vreme već profitiraju na svom krznenom plenu,dobijajući novi mobilni telefon za uhvaćenih 60 komada glodara.

Jedan lokalni stanovnik po imenu Džozef Mothapo,koji je već osvojio dva mobilna telefona, izjavio je za južnoafrički Mail & Guardian:"To je tako lako možete staviti preostalu hranu unutra, a pacovi sami dolaze unutra,kada se posle toga kada uđu u kavez zamka tj. vrata zatvore"On je dodao da planira da dobije mobilni telefon za svakog člana porodice.

Međutim, na ovakvu akciju dobrotvornog udruženja i telefonske kompanije naišao je na kritiku od strane aktivista za zaštitu životinja,koji se na sajtovima za društveno umrežavanje trude da što više iskritikuju ovakav rad tj akciju hvatanja glodara.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala