Najzanimljiviji sajt Balkana


Marine Richard dobila presudu zbog alergije na Wifi
Postoji li alergija na Wi-fi signal? Naučne studije nisu pokazale za sada nikavu šetu po ljudski organizam.Ipak u Tuluzu je jedan sud doneo veoma neobičnu sudsku presudu. Jednoj francuskinji su dodelio invalidninu (odštetu) zbog  alergije na Wi-Fi...
 
Fancuski pravosudni sistem doneo retku presudu odštetu (invalidninu) od oko 800 eura  39-godišnjoj Marine Richard  jer je imala problema sa " elektromagnetskom hiperosjetljivosti". To je po prvih put da je neki sud na svetu prepoznao EHS (sindrom elektromagnetske hiperosetljivosti).
 
Tako će gospođa Ričard  dobijati 800 evra mesečno invalidski dodatak naredne  tri godine nakon ove sudske neobične odluke suda u Tuluzu
 
Gospođa Ričard bivša radio producentkinja, je zbog ovog problema preosetljivosti morala da počne da živi u mestu Ariege u osami u planinama jugozapadnom Francuskoj  u štali koja nema struje. Sve zbog toga što joj elektromagnetni uređaji su joj stvarali probleme poput telefona i tabet uređaja
 
EHS jest prepoznat  sindrom od strane Svetske zdravstvene organizacije, i sa sigurnošću je utvrđeno da pacijenti koji su "alergični" na Wi Fi zaista osećaju određene smetnje.  Ali Svetska zdravstvena organizacija ne navodi niti ne tvrdi da Wi-fi signali uzrokuju EHS, nego samo da simptomi postoje. 
 
Problem je što se radi o opštim simptomima koji se javljaju kod pacijenata osetljivih na elektromagnetsko zračenje poput: glavobolje, mučnine, umora, osipa ili neki drugi dermatološkog problema, ali često i više tih simptoma u isto vreme.

Takođe, ove simptome bi moglo izazvati i fluorescentno svetlo gadgeta i odsjaj, pogotovo ako koristite pametne telefone ili tablet uređaje u mraku. 
 
Ako bi sudovi poput suda u Tuluzu počeli redovno dodeljivati invalidnine ili odštete zbog alergičnosti na Wi-Fi signala, to bi značilo legitimnost tvrdnji da su Wi-Fi kao radio radio frekvencije štetne po ljudsko zdravlje, ipak medicinari kažu da nisu štetne po ljude.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala