Najzanimljiviji sajt BalkanaKarakal mačka
Dvojica rusa Timofej Bolšakov i Ilman Ahmadov osuđeni su na pomalo velike zatvorske kazne do po 7 godina i novčanu kaznu od  4.500 dolara zbog toga što su od jednog moskovskog  bračnog para,...

pod pretnjom pištoljem, ukrali pripitomljeno mladunče karakala i novac u vrednosti od 9.000 dolara.!

Njih dvojica su u junu prošle godine posetili uzgajivače karakala, kojima su se predstavili kao kupci. Pretili su oružjem supruzi i potukli se s njenim mužem. Na snimku koji je zabeležila kamera za video-nadzor vidi se kako lopovi ulaze i izlaze s torbom, u kojoj je, po svemu sudeći, bilo mladunče karakala.

Kako se saznaje, žrtve su tražile odštetu od ukupno 54.000 dolara (vrednost divlje mačke, ukradenog novca i odšteta za pretrpljenu štetu), novac koji porodice lopova nisu mogle da prikupe, tako da su osuđeni na sedam godina zatvora.

Karakali su veoma skupe divlje mačke i postaju sve popularnije u vreme kada je moderno držati egzotične životinje u urbanim uslovima. Ponekad su i tri puta veće od domaćih mačaka, a po dlačicama na ušima podsećaju na risa.

Ipak, srodnije su drugim mačkama koje žive u savanama podsaharske Afrike. Iako im je krzno prilično oštro, zbog čega su manje popularni među lovokradicama od svojih rođaka servala, koji podsećaju na leoparda, karakali se ipak nalaze na listi ugroženih životinja.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala