Najzanimljiviji sajt Balkanakloniran pas dilan

Bračni par iz Velike Britanije Laura Jacques (29) i Richard Remde (43) iz Zapadnog Jokšira ušao je u istoriju nakon što je dobio prvo klonirano štene njihovog psa boksera koje je začeto dve sedmice nakon njegovog uginuća....

Bračni par je toliko voleo prethodnog psa da su odlučili obratiti se labaratoriji "Sooam Biotech Research Fondation", koja nudi usluge kloniranja pasa inače ovo je jedina na svetu labaratorija takve vrste.Suma koju su morali izdvojiti za kloniranje njihovog "novog" pas iznosila je 100.000 dolara

Štene nemačkog boksera klonirano je dve sedmice nakon što je pas Dilan Laure Jacques i Richarda Remdea uginuo od tumora mozga.
Inače, ovo je prvi put da kloniranje uspije nakon toliko dugog perioda od smrti jedinke od koje je uzeta ćelija.

Muško štene nazvali su Chance (Šansa), a očekuje se da će mu se narednih dana pridužiti još jedno, kojeg ovaj par namjerava nazvati Shadow (Senka).

Jacques je istakla kako su ona i njen partner oduševljeni jer su imali priliku svjedočiti današnjem operacijskom poduhvatu u kojem su dobili naslednika njihovog ljubimca Dilana.

"Sve se čini nadrealnim. Izgubila sam osećaj o vremenu. Nemam pojma koliko je dugo trajalo", istakla je Jaques i dodaje da je mnogo više preplavljena emocijama nego što je očekivala da će biti

"Trudim se da shvatim činjenicu da ovo štene ima 100 posto Dylanov DNK. Dosta je zbunjujuće, ali govorim sebi da je Chance kao jedno od Dylanovih štenadi", kazala je.

Iako je kloniranje ljudskih bića ilegalno, a Evropski parlament raspravljao o zabrani kloniranja domaćih životinja, još uvek ne postoje propisi o kloniranju kućnih ljubimaca.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala