Najzanimljiviji sajt BalkanaMein Kampf knjiga
Jedan nemenovani službenik u Berlinu dobio je otkaz jer je na svom poslu čitao originalni tekst knjige "Majn kampf" nacističkog zločinca Adolfa Hitlera.....

Muškarac je u smeni, u sobi za odmor, čitao izvorni primerak u Nemačkoj zabranjene knjige "Meine kampf (Moja borba) u kojoj je Hitler izložio svoju rasističku ideologiju i antisemitizam, prenose nemački mediji.

Službenik je tužio državu tvrdeći da je pre otkaza trebalo da dobije opomenu, ali je sud za radne sporove danas odlučio da je otkaz zakonit.

Sudija je objasnio da poslodavac u slučaju tako teškog prekršaja nije zakonski obavezan da da opomenu pred otkaz i da je imao pravo da otpusti službenika po kratkom postupku.

Zaposleni radi u uniformi kojom predstavlja državu – Berlin i tim pre je dužan da se drži načela slobodnog demokratskog ustava, rekao je suduja.

"Javno izlažući svastiku, ustavom zabranjeni nacistički simbol koji se nalazi na koricama knjige, službenik se odrekao prava na opomenu pred otkaz", rekao je sudija.

Otpušteni službenik nema pravo žalbe višem saveznom sudu.

Nacistički diktator Adolf Hitler napisao je 1924. godine "Meine kampf" u kojoj je izložio političke i ideološke stavove koju su kasnija postali načela nacističke ideologije.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala