Najzanimljiviji sajt Balkananozni palac ruka
Ako bi pogledali u ruke James Byrnea (29) iz Bristola primetili bi ste neobičan palac na ruci.Taj palac izgleda malo drugačije od onog drugog palca....

Posle nesreće  koja se dogodila u decembru 2010.godine,Birne je ostao bez  palca,slučajno ga je odsekao dok je sekao drva...

Doktori,hirurzi su prvo probali da mu odsečeni palac na ruci prišiju ali palac nije uspeo da povrati funkcionalnost, krv u palcu nije normalno strujal,mada je Brin porveo mesece na tremanima za povaratk palaca u funkciju.

Tada su hirurzi došli na ideju  pokušaće opet isto ali će upotrebiti njegov nožni palac!!Operacija je trajala osam sati u bolnici Frenchay u septembru mesecu 2011.

Posle samo dva meseca od operacije  Birn ima novi “palac” delomično funkcionalan palac.Svoj novi palac Birn je nazavo "Tobi".
nozni palac ruka 2
Džejms Birn je posle operacije izjavio za novne "Nisam verovao da ovo može da uspe,ali su lekari fantastično odradili posao Presrećan sam što mogu ponovo da se vratim na posao.

Za sada ne mogu da ga savijem,ali se nadam da ću moći uskoro i to da uradim.Ono što mogu je da pravim kružne pokrete palcom Tobijem"

"Ljudi različito reaguju na moj palac Tobi nekima je smešno,a neki kada vide se zgroze.Neki ne mogu da veruju da mi je palac na ruci ustvari nožni palac." dodao je Birn

Dzejms uskoro planira da se vrati na posao, i da nastavi da igra ragbi.

Lekari su mu pre operacije objasnili da će gubljenje nožnog palca samo privremeno uticati na održavanje ravnoteže,dok se ne navikne.Doktori su mu rekli da su teže posledice gubljenje palca ruke nego ne imanje nožnog placa.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala