Najzanimljiviji sajt Balkanatetovaža zbog koje lekari nisu smeli da spasu pacijenta
Jedan neimenovanin amerikanac je u teško alkoholisanom stanju dovezen u lokalni Urgentni centar na Floridi. Zbog prekomerne količine alkohola srce mu je stalo...

ali kada su doktori hteli da ga reanimiraju i da mu spasu život, ugledali su tetovažu na njegovim grudima zbog koje su bili primorani da ga puste tog nemenovanog amerikanaca da umre.!

Na grudima, tih ispod vrata, čovek je imao tetovažu koja je glasila "ne reanimirati".

Bolničari su pokušali da među njegovim stvarima pronađu dokumente koji bi mogli da posluže poslužiti kao pravno važeći , ali nisu uspeli.

Na kraju su odlučili da poštuju želju pacijenta, a dva sata kasnije ipak su pronašli dokument koji je potvrdio da su učinili ispravnu stvar. Pre donošenja odluke konsultovali su se sa etičarima.


Moris Holt, jedan od lekara, rekao je kako su on i kolege tetoviranje ovakve želje često spominjali, ali samo kao šalu. Činjenica da postoji neko ko je zaista takvo nešto tetovirao na grudi zaista ih je iznenadila.

Tetovaže inače nisu pravno obavezujuće. Štaviše, objašnjava dr Holt, postoje vrlo specifični uslovi za takve stvari.

"Zahtev mora biti napisan na žutom papiru, i moraju da ga potpišu pacijent i lekar… U pravilima se nikako ne spominju tetovaže " izjavio je lekar za novinare.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala