Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: knjiga iz medicine Za znanje nikada nije kasno to pokazuje i ovaj zanimljivi slučaj. Ingeborg Rapoport koja ima 102 godine iz Nemačke, odbranila je doktorsku disertaciju...

 na univerzitetu u Hamburgu, nakon što je pre 77 godina na tom univerzitetu odbijen njen diplomski rad iz medicine!...

Diplomski rad starice Ingeborg odbijen je za vreme nacističke Nemačke "iz rasističkih razloga".  102-godišnja Ingeborg je 45 minuta branila svoj doktorski rad pred tri profesora i time je postala najstariji doktor nauka na svetu.!

Diplomski rad Ingeborg Rapoport, tada Silm, odnosio se na difteriju. Ona je svoj diplomski htela da brani s 25 godina, posle dolaska Adolfa Hitlera na vlast. Njena majka je bila Jevrejka, zbog čega su nacisti naveli rasističke razloge i odbili je. 

Ingeborg je 1938. godine otišla u SAD, gde je završila studije medicine i započela karijeru. Dobila je priznanje tadašnjeg američkog predsednika Harija Trumana za doprinos u čuvanju rezervi krvi. 

Njen sin Tom ispričao je priču Ingeborg Raporport sadašnjim profesorima u Hamburgu, koji su joj ponudili da doktorira. Baka je odmah pristala. 

Ona će 9. juna posle uručenja doktorske diplome ući u Ginisovu rekorda kao najstariji doktor nauka na svetu. Tu titulu je do sada držao jedan 97-godišnjak.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala