Najzanimljiviji sajt Balkana

Dubai Eye biće najveći panoramski točak na svetu
Najveći panoramski točak na svetu uveliko se gradi na veštačkom ostrvu u Dubaiju
 piše Arabianbusiness.com Budući najveći budući panoramski točak na svetu gradi kompanija Meeras Holding....


Sa ovom visinom od 210 metara panoramski točak iz Dubaija koji je dobio ime "Dubai Eye" će postaće najveći na svetu! On će potisnuti dosadašnjeg rekordera, High Roller na drugo mesto koji se nalazi Las Vegasu sa visinom od mu je 167,6 metara  dok će treće će preuzeti točak Singapur Flyer.

 "Dubai Eye" iz Dubaija će čak prestići i Njujorški panoramski točak koji će biti završen početkom 2017. smeštenog na obali  Hadison reke za svega 18.5 metara piše DailyMail

Panoramski točak Dubai Eye imaće 48 luksuznih kapsula koje mogu da prime 1.400 posetilaca i pružaće pogled na najveće znamenitosti poput zgrada Burj Al Araba, Palm Jumeirah i Burj Kalifu

Na panoramski anjveći točak će biti montiran 80 metara visok LED ekran koji bi trebalo da napravi jedinstvenu elektronsku platformu za prikazivanje filmova, reklama i interaktivnih informacija. 

U njegovom okruženju biće otvoreno šetalište sa malim restoranima i prodavnicama koje nude sveže proizvode. Bluewaters ostrvo na kom se gradi panoramski točak imaće hotel sa naravno od 5 zvezdica. 

Pristup ostrvu trenutno gradi komapnija "Habtoor Leighton Group", a očekuje se da će biti završen do 2016 godine.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1