Najzanimljiviji sajt Balkanadubai medicinsko vozilo
Dosta vas je možda videlo na Internetu skupocenu auto flotu policije u Dubaiju.Sada je na red došao i super brzi automobil za hitnu pomoć.Tako će medicinsko osoblje u Dubaiju u budućnosti imati na raspolaganju "Lotus Evora"....

ambulantno super brzo vozilo koje će  do pacijenata stizati brzinom od 300 kilometara na sat.!

Modifikovani automobil "Lotus Evora" je predstavljen na "Gitex" nedelji tehnologije.Njegova vrednost je  nevervoatnih 126.000 evra, a moći će da ga koristi 50 specijalno obučenih bolničara.

Maita al-Ketbi, bolničarka koja radi u Dubaiju će na primer moći da stigne do pacijenata za svega 3-4 minuta
"Automobil je veoma bitan jer njim možemo brže da stignemo do pacijenata" objasnila je ona.

Mada je u pitanju sportski automobil, ovaj superbrzi automobil opremljen je medicinskim aparatima koji mogu da pruže prvu pomoć dok ne stignu prava ambulantna kola i prebace pacijenta do bolnice.

Ovaj Lotusov dvosed neće moći da prevozi pacijente kako smo rekli, ali će omogućiti bolničarima da brže stignu do povređenih i pruže prvu pomoć u najkraćem mogućem roku koji je nekada jako bitan za ugrožene osobe

U opremi se nalaze  medicinski aparati za merenje krvnog i srčanog pritiska, defibrilator, kiseonik, a za sada će, kao i patrolni superautomobili, će se vozati gradom Dubaijem pre nego što krene s redovnom medicinskom spasilačkom službom.

Ovaj Lotus je samo jedno od brzih medicinskih vozila koje će postati deo hitne službe u Dubaija, a tu su još Ford Mustang i Chevrolet Corvetta.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala