Najzanimljiviji sajt Balkanamango Dva manga su prodata u četvrtak na aukciji na jugu Japana za 300.000 jena ili 2.125 evra,ovo je inače i svetski rekord što se tiče cene za voća i za Japan gdje su cene voća ekstremno visoke....


Dva manga čije je ime  "Taiyo no tamago" ("sunčevo jaje") kupio je u okrugu Miyazaki na ostrvu Kyushu na jugozapadu Japana veliki trgovački lanac koji će ih prebaciti avionom i izložiti, kako javlja agencija Kyodo.


 Da bi ušla u kategoriju manga vrlo visokog kvaliteta, svaka voćka (manga)  mora težiti najmanje 350 grama i sadržati visok postotak šećera, prema odredbama okurga Miyazaki.


 Iako je reč o rekordnoj ceni, voće u Japanu je ekstremno skupo skoro pa da se plaća zlatom.Taklo u Japanu za jednu običnu jabuku treba izdvojiti oko 2 evra, a za 20-ak običnih trešnji  čak do 70 evra  koje Japanci inače i veoma često kupuju kao poklon

Da dodamo i to da je 2008. godine dve muškatne dinje bile su kupljene za 2,5 miliona jena, što današnja vrednost iznosi oko neverovantih 17.750 evra!
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1