Najzanimljiviji sajt Balkana
Ilustracija:Nacističko ukradeno zlato

Poljski mediji pre par dana su izvestili naciju ali i svet o neobičnom pronalasku dvojice nemenovanih poljaka! Dva Poljaka su navodno pronašla nacistički voz iz drugog svetskog rata pun zlata, dragulja kao oružja prenosi britanski BBC!...
 
Nacistički voz koji je prevozio zlato i skupocenosti je nestao 1945. godine u blizini današnjeg poljskog grada Vroclava. Do informacija o ovom neobičnom ako se potvrdi tačnom otkriću se došlo nakon što su dvojica Poljaka posle velikog šoka koji su doživeli  i otkrića kontaktirali advokatsko društvo jer nisu znali šta da rade sa oklopljenim "zlatnim vozom!.
 
Poljski mediji tvrde da su rekli kako žele 10 odosto vrijednosti sadržaja voza. Gdje se tačno nalazi voz - dvojac ne želi otkriti.
 
Neki mediji navode da je verovatno reč o vozu koji je nestao negde krajem Drugog svetskog rata baš na ovom području, a koji je prenosio zlato i dragulje.
 
Jedan od poljskih portala piše naovdno da je voz bio dugačak gotovo 150 metara i pretpostavlja se da je na njemu 300 tona zlata.!?
 
Čak se navodno javio jedan od lokalnih žitelja je radiju Vroclav i  precizirao da je voz ušao u tunel blizu zamka Kšiaž i da nikad nije izišao. S obzirom na dužinu tunela i činjenicu da je kroz njega prolazio nebitan, sporedni kolosek, tunel je zatvoren. Voz - zaboravljen. 
 
Iz Radio “Vroclava“ kažu kako su svi prethodni pokušaji da se nađe ovaj voz bili bezuspešni čime je ovo otkriće još neobičnije i u jednu ruku misterioznije. Iz nadležnog opštinskog veća rekli su da policija, vojska i advokati sada sarađuju sa dvojicom poljaka koji su otkrili "zlatni voz" nacista bi došli do rešenja.
 
"Područje nikada prije nije kopano i nemamo pojma šta bismo  sve mogli  tamo naći" izjavila je Marika Tokarska za agenciju "Rojters"

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala