Najzanimljiviji sajt BalkanaOtkrivajući svet filma,sigurno se nikada niste zapitali odakle mačka u rukama Marlona Branda i da li je glumac poput Vila Smita zaista hteo da glumi u “Ljudima u crnom”Sve ove i druge informacije da ne kažemo činjenice su nikako ili jedva dolazile do gledalaca.Možda većinu vas uopšte i nisu privlačile te (zanimljive) činjenice .....

koje su vezane za sedmu umetnost odnosno film.Sada posle toliko godine neke zanimkjive stvari vezane za holivud i film "izlaze na svetlo dana""U nastavku će te imati priliku pročitati 20 zanimljivih filmskih činjenica za koje sigurno niste znali....

1. Na snimanju “Afričke kraljice”  u Kongou 1950. godine, cela ekipa filma, uključujući i Ketrin Hepbern , razbolela se od dizenterije usled konzumiranja vode. Hemfri Bogart koji je stalno pio viski se jedini nije razboleo.2. Kostim Plašljivog lava iz filma “Čarobnjak iz Oza” napravljen je od stvarne lavlje kože.

3. Džudi Garland je za ulogu Doroti u filmu “Čarobnjak iz Oza” plaćena 35 dolara nedeljno, dok je Toto plaćen 150 dolara. Ironija sudbine je ta što su crvene cipelice koje je Doroti nosila na probnom snimku prodate su na aukciji za 612,000 dolara. Međutim, još jedan par crvenih cipelica koje je Doroti zapravo nosila dostigle su cenu od neverovatnih tri miliona dolara.!

4. Šon Koneri je nosio periku u svakom filmu o Džejmsu Bondu , počevši sa poznatim Dr Niko iz 1962. godine.

5. Kada je matični brod prolazio iznad Đavolje kule pred kraj Spilbergovog filma “Bliski susret treće vrste”, poznati robot iz “Ratova zvezda” , R2-D2, vidi se kako visi prikačen za dno broda.

6. O Džej Simpsonje prvobitno bio planiran za ulogu “Terminatora” , ali je Džejms Kamerun odlučio da ovog glumca zameni Arnoldom Švarcenegerom uz opravdanje da je Simpson suviše fin za ulogu hladnokrvnog ubice.

7. Problematična, mehanička ajkula u filmu “Ralje” dobila je nadimak Brus, po Spilbergovom advokatu.

8. Merlin Monro je rečenicu ’’It’s me sugar’’ (ja sam šećeru), morala da ponovi 47 puta, pre nego što ju je ispravno izgovorila. Prethodnih 46 je konstantno brkala redosled reči u rečenici. Ali to nije sve. 59 puta joj je trebalo da tačno izgovori rečenicu ’’Where’s the burbon’’ (gde je burbon)

9. Posle čitanja scenarija za film “Ljudi u crnom” Vil Smit je odbio ulogu.Posle nagovaranja njegove žene Džejde (Jada Pinkett Smith), ipak je pristao.

10. Mačku koju u uvodnoj sceni filma “Kum” u naručju drži Marlon Brando nije bila planirana u scenariju. Marlon je nju pre početka snimanja našao kako luta scenom i pridodao je celom projektu.

11. Džek Nikolson toliko mrzi da daje intervjue da se nije pojavio u nekom televizijskom programu još od 1971. godine.

12. “Cloverfield” je prvobitno predstavljao šifru za film. Zapravo film je dobio ime po bulevaru Santa Monika u Kaliforniji gde su se tokom snimanja nalazile kancelarije kompanije Bad Robots. Napokon, producenti su uprkos šali odlučili da zadrže naziv.

13. Scenu filma “Čelični čovek” u kojoj se pojavljuju Skarlet Johanson u ulozi “Crne udovice” i Robert Dauni Džunior otela se kontroli kada je Dauni, svojim kostimom “Čeličnog čoveka” udario Skarlet koja je pala i tom prilikom očistila pozornicu koja je bila prašnjava. Blam koji je Dauni doživeo naveo ga je na beskrajno izvinjavanje svojoj koleginici, koja je nakon pada ustala, obrisala prašinu sa sebe i počela da se smeje.

14. Ralfi u filmu “Božićna priča” 28 puta ponavlja da želi pušku Red Ryder BB. Džek Nikolson je u ovom ostvarenju želeo da dobije ulogu oca, međutim njegov zahtev je odbijen zbog visine plate koju je tražio.

15. Glumac koji igra Ming Minga u filmu “Vilenjak” je zapravo Petar Bilingslej, tzv. Ralfi.

16. Saznavši da je njegova koleginica Ola Rej  gola pozirala za “Playboy”, 1980. godine, Majkl Džekson  je priznao da nikada nije čuo za taj magazin.

17. Džim Keri  je bio omiljeni glumac Tupak Šakuru. Kako bi ga oraspoložio Keri je slao pisma Tupaku koji je služio kaznu u zatvoru.

18. Netrpeljivost u privatnom životu između glumačkog para Ris Viterspun  i Vinsa Vona odrazila se i na film “Četiri Božića" Dok je Ris uvežbana glumica, Vins vidi scenario kao podlogu za inovaciju teksta. Nesuglasice između dvoje kolega su prouzrokovale odlaganje snimanja.

19. U animiranom filmu “Priča o igračkama” dizajn tepiha u Sidovom hodniku je identičan onom iz horor filma “Isijavanje”

20. Maska poznatog  protagoniste Majkla Majersa iz horor filma “Noć veštica”  zapravo je maska Kapetana Kirka iz “Zvezdanih staza”  ofarbana u belo. Prvobitan naziv za “Noć veštica” trebalo je da bude “Bebisiterke ubice”

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1