Najzanimljiviji sajt Balkana
Dvogodišnjak Zach Hilary je doživeo srčani napad 26 januara ove godine sedeći ispred TV kada ga je na podu kuće pronašla njegova majka  Trudi.Prestrašena majka je odmah pozvala hitnu pomoć...

gde su joj sugerisali šta da radi dok ne stigne hitna pomoć i kako da ga oživi metodom veštačkog disanja već tada pomodrelog sina.

Zaku je već tada srce nije radilo skoro 10 minuta .Dok su ga odvozili vozilom hitne pomoći do bolnice dečaka su podvrgli reanimaciji koja je trajala 30 minuta !Tako da je maleni Zak je imao zastoj rada srca gotvo neverovatnih 39 minuta!

Suprugu Dejvu, 37,kao i Zakovoj maci doktori su rekli da toliki dugi zastoj srca tj nedostatak kiseonika u mozak  može dosta da ošteti mozak njihovog sina Zacha i dodali su da se obadvoje pripreme za najgore.


Dečaka su stavili u veštačku izazvanu komu jer je postajala ozbiljna zabrinutost da bi mogao da pretrpi ozbiljno oštećenje mozga.Ali mali Zak je uspeo da preživi toliki zastoj rada srca!

 Ali za živo čudo Zak se uspeo da oporavi i pošto se vratio u porodičnu kući u Njujorku!Zakova majka kaže "Bilo je neverovatno gledati ga kako se brzo oporavlja”"Kao da gledam opet svoga sina kao malu bebu"On je morao ponovo da nauči da jede,da držiti šolju,hoda i razgovarat sve naučene stvar je morao da radi ispočetka”

"Ovo što se meni i mom mužu desilo je najgora moguća noćna roditelja,dodala je ona.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala