Najzanimljiviji sajt BalkanaGledanje filmova još ako su dobri voli svako ali neprekidno dugo gledanje filmova izgleda kao nemoguća misija. Ali dva bolivijska ljubitelja filmova su uspeli u toj "nemogućoj misiji",oni su osvojili nacionalni filmski maratonski konkurs i ušli u Ginisovu knjigu rekorda....

Prošle godine 2011,Bolivija je postavila novi svetski rekord za najduži filmski maraton.Postavio ga je Felipe Gonzalo Ticona on je uspeo da ostane budan čitavih 131 sat gledajući različite filmove.Međutim pošto ovom događaju nije prisustvovao Ginisov predstavnik na mestu događaja,njegov uspeh zvanično nije mogao biti overen.Tako je titula za najduži filmski bioskopski maraton ostala u posedu jednog indijca.

Ali ove godine,Bolivijski lanac bioskopa "Cine Center" je odlučio da preotme titulu najdužeg na svetu filmskog bioskopskog maratona,monumentalni filmski događaj se održavao istovremeno u tri od najveća grada u Boliviji: La Pazu Kočabambi i Santa Kruzu.

Onaj ko bi pobedio morao je da nadmašiti trenutni svetski rekord od 128 sati gledanja filmova a garantovano bi osvojio nagradu od10.000  dolara kao i upis u Ginisovu knjigu rekorda.Više od 1.400 fimofila se prijavilo za ovaj neobičan događaj.Za gotovo nedelju dana neprekidnog gledanja filmova,ostalo je samo 9 takmičara iz tri bolivijska grada da se i dalje bore za nagradu od 10.000 dolara.Da bi posle 190 sati i 18 minuta gledanja filmova u bioskopu ostalo svega njih trojica Alehandro Toro iz La Paza,jedan od trojice finalista dobrovoljno povukao iz takmičenja.

Na kraju ovog neobičnog filmskog bioskopskog maratona pobedili su , Ronald Kueljar (iz Santa Kruza) i Huber Felipez (iz grada Kočabamba).Sporazumno njih dvojica su, odlučili da podele nagradu od 10.000 dolara i da se završi takmičenje u 19.30 9. septembra,posle 200 sata i 30 minuta i 50 sekundi.

Sa tim vremenom su oborili Ginisov rekord u dužini gledanja fimova u bioskopu dok će njihova imena biti upisana nakon zvanične potvrde iz Ginisa  u Ginisovu knjigu jer prešli 130 sati gleanja filmova.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1