Najzanimljiviji sajt Balkana

skok sa vrha eversta
Američki televizijski kanal Discovery Channel će u maju mesecu direktno prenositi skok sa vrha Mont Everesta.Takav podvig izvešće amerikanac Džobi Ogvin (33) .On planira da u maju pomoću specijalno napravljenog odela skoči sa vrh sveta...


Tada će svi gledaoci širom sveta uz pomoć Diskaverija, kao što je bio slučaj sa Feliskom Baumgartnerom, uživo mopći pogledati skok sa Vrha sveta.Tridesetogodišnji Amerikanac ima mnogo iskustva sa najvišom planinom na svetu. Sa 24 godine je postao je jedan od najmlađih ljudi koji su se popeli na vrh, a 2008. godine postavio je rekord za najbrže penjanje.

Krećući sa južne strane, od podnožja do vrha se popeo za samo devet i po sati - poduhvat za koji je obično potrebno tri do četiri dana.

„Ovo će biti ispunjenje sna. Otkad sam bio dete pitao sam se kakav je osećaj leteti. Sve što sam dosad postigao u životu predstavlja vežbu za ono što ću pokušati u maju“, ističe Ogvin.
specijalno leteće odelo
„Leteći Amerikanac“ dosad je skakao sa planina u Kaliforniji, Floridi, Juti i Alpa. Uskoro će krenuti put Himalaja i tamo provesti šest nedelja prilagođavanja pre nego što skoči.

Ogvinovo odelo specijalno je napravljeno i prilagođeno njemu, a na njega će biti nakačene kamere koje će pratiti njegov pad pri očekivanim brzinama od preko 240 kilometara na sat.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1